nieuws

Nieuw architectuurbeleid onder de loep

Geen categorie

Henk Ovink van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu kondigde het al aan, op Prinsjesdag wordt het nieuwe architectuurbeleid voor Nederland gebracht. Over de uitkomst organiseert het NAi Platform op 24 september een debat over de nieuwe visie van het Rijk op architectuur, stedebouw en ruimtelijke ordening.

Nieuw architectuurbeleid onder de loep

 

 

Piet Vollaard (Archined) houdt een voordracht waarin hij een algemene duiding van het nieuwe beleid geeft. Aansluitend gaan vertegenwoordigers van binnen en buiten de architectuursector hierover met elkaar in debat. Wat betekent het nieuwe beleid voor de positie en rol van architectuur? Welke handvatten biedt de nieuwe nota om het architectuurklimaat in Nederland te verbeteren?

Deelnemers aan het debat zijn Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Cilly Jansen van Architectuur Lokaal, Karin Laglas (TU Delft), Fred Schoorl (BNA), Wouter Vanstiphout (TU Delft, Crimson), Henk Ovink (Ministerie van Infrastructuur en Milieu); Rob van Kalmthout (Proper-Stok Ontwikkelaars), Oliver Thill (Atelier Kempe Thill) en Ole Bouman (NAi). Het debat wordt geleid door Ruben Maes.

Debat architectuurbeleid, Auditiorium van het NAi (Museumpark 25, Rotterdam). Aanvang 20.00 uur. Aanmelden via www.nai.nl/inschrijven

U kunt het debat gratis bijwonen, gelieve wel aan te melden via www.nai.nl/inschrijven

Reageer op dit artikel