nieuws

Feyenoord vanaf 2018 in nieuw stadion

Geen categorie

Feyenoord speelt vanaf 2018 in een nieuw stadion. De Rotterdamse voetbalclub maakte gisteren bekend in 2016 te beginnen met de bouw van een nieuw onderkomen op Varkenoord, vlakbij De Kuip. Het nieuwe stadion moet straks plaats bieden aan 63.000 toeschouwers en krijgt een uitschuifbaar dak. De kosten worden geraamd op 300 miljoen euro.

Feyenoord vanaf 2018 in nieuw stadion

Het consortium VolkerWessels is door Feyenoord en de stadiondirectie aangewezen als partner en kreeg de voorkeur boven BAM, dat als plan had om op de plek van de huidige Kuip een stadion te bouwen. De gemeente Rotterdam is gisteren door de betrokken partijen ingelicht over de keuze die is gemaakt. Eind 2012 buigt de gemeente zich over het plan.

‘In de vorige plannen was de financiële betrokkenheid van de gemeente veel groter’, vertelt stadiondirecteur Jan van Merwijk. ‘Dat is ook een belangrijke reden dat we voor VolkerWessels hebben gekozen. Er is minder geld nodig van de Feyenoordfamilie en van de gemeente Rotterdam. Nu hebben we uitsluitend een beperkte garantstelling op de leningen van banken nodig.’

Ontwerpen voor het stadion zijn nog niet gemaakt. Wel zijn de uitgangspunten bepaald. Naast 63.000 zitplekken komen onder het stadion 1.500 parkeerplaatsen. Ook is het de bedoeling dat er 100 businessunits worden gebouwd.

‘Het is de uitdaging om een vergelijkbaar of zelfs nog mooier stadion te maken dan dat we nu hebben’, zegt Van Merwijk, die wel aangeeft dat het niet de bedoeling is dat het stadion een kopie van De Kuip wordt. ‘Daarbij kunnen we de hulp van supporters goed gebruiken.’ Het is nog niet bekend wat er met de huidige Kuip gebeurt als de nieuwbouwplannen definitief worden goedgekeurd.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel