nieuws

Agendatip: Playboy Architecture, 1953-1979

Geen categorie

NAiM/Bureau-Europa in Maastricht houdt van 29 september tot 10 februari de tentoonstelling Playboy Architecture, 1953-1979. Hier is te zien hoe het mannenblad Playboy architectuur en design inzette om vorm te geven aan een nieuwe identiteit van de Amerikaanse man.

Agendatip: Playboy Architecture, 1953-1979
USA. 1963. Playboy club. Contact email: New York : photography@magnumphotos.com Paris : magnum@magnumphotos.fr London : magnum@magnumphotos.co.uk Tokyo : tokyo@magnumphotos.co.jp Contact phones: New York : +1 212 929 6000 Paris: + 33 1 53 42 50 00 London: + 44 20 7490 1771 Tokyo: + 81 3 3219 0771 Image URL: http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2K7O3RHPVPVP&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm

 

 

De tentoonstelling is met de School of Architecture van Princeton University, op basis van een driejarig promotie-onderzoek onder leiding van professor Beatriz Colomina.

Seks, architectuur en design waren onlosmakelijk met elkaar verbonden in de Playboy. Interviews, tekeningen en glossy spreads over architecten als Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe, Buckminster Fuller, Moshe Safdie, Paolo Soleri, Antfarm en Archizoom en beelden van sensuele vrouwen, met als hoogtepunt de befaamde centerfold, vormden samen een verleidelijke cocktail.

 

De tentoonstelling laat zien hoe cruciaal de rol van architectuur en design was bij het bouwen van de Playboy fantasy en hoe de reportages in Playboy op hun beurt de architectuur hebben beïnvloed.

Playboy Architecture, 1953-1979 toont foto’s, films, nooit eerder vertoonde renderings, design objecten, interviews met architecten en schrijvers, en interieurs. Samen brengen deze ‘artefacten’ in beeld hoe Playboy architectuur inzette om te verleiden.

Reageer op dit artikel