nieuws

Agendatip: Dag van de Herbestemming NH

Geen categorie

Herbestemming NH presenteert vrijdag 7 september de resultaten van drie jaar herbestemming in Noord-Holland. In Gemaal Lynden, een van de eerste casussen van het programma, wordt verteld over de kansen van herbestemming in en voor deze provincie.

Agendatip: Dag van de Herbestemming NH

Begin 2012 konden eigenaren van markante gebouwen hun ideeën voor herbestemming indienen. Een externe selectiecommissie selecteerde het Badhuis in Haarlem, het Logementsgebouw in Den Helder en het Poldermuseum in Heerhugowaard voor het programma in 2012. Herbestemming NH organiseerde sessies met bewoners, bestuurders en deskundigen om zo tot innovatieve ideeën voor herbestemming te komen.

Resultaten en toekomstplannen

Tijdens de Dag van de Herbestemming reflecteren de initiatiefnemers van de projecten op de resultaten en toekomstplannen van het herbestemmingsproces. Als startsein voor de toekomst van het Badhuis te Haarlem als duurzaam bewonersbedrijf ondertekenen gemeente Haarlem, Stichting VIE, initiatiefnemers van het bewonersbedrijf en wijkraad Leidsebuurt de intentieovereenkomst voor de huur van het Badhuis.

Sprekers

  • Elvira Sweet (Gedeputeerde Cultuur; opening)
  • Sylvia Pijnenborgh (BOEI)
  • Ben Verfürden (Hylkema Consultants)
  • Paul Carree (Carree Architecten)
Reageer op dit artikel