nieuws

Stuur je stoelontwerp in voor de ARC12

Geen categorie

ARC12 Stoelontwerp is een initiatief van Thonet Nederland en de Architect. Gezocht wordt een realiseerbaar vernieuwend stoelontwerp dat geschikt is voor de projecten- en de consumentenmarkt. Door de hulp in te schakelen van ontwerpers, initiators en opleidingen wil de organisatie talent voor het voetlicht brengen.

Stuur je stoelontwerp in voor de ARC12

 

De winnaar krijgt de mogelijkheid zijn of haar ontwerp uit te werken en commercieel in de markt te zetten onder het Thonet EXP label. Een enorme kans om je carrière als ontwerper een boost te geven!

Prototype

Inzendingen kunnen tot en met vrijdag 31 augustus 2012 worden aangemeld via www.arc12.nl. Daar kunnen ook de gevraagde documenten worden ge-upload. Zoals elk jaar dient er ook een prototype ingeleverd te worden. Deze moet op dezelfde dag worden ingeleverd bij de vestiging van Thonet in Utrecht.

De jury

Dit jaar bestaat de jury uit Jan Brouwer (voorzitter), Ineke Hans, Tiddo de Ruiter en Sander Woertman (secretaris).

 Jan Brouwer is een stoelenliefhebber pur sang, met meerdere publicaties op zijn naam waarin hij zijn liefde voor dit meubelstuk verwoordt. Van huis uit getraind als architect ontwierp hij ook een aantal stoelen.

Ook ontwerpster Ineke Hans heeft een voorliefde voor zitmeubelen. Het project ‘Seven chairs in seven days’ betekende in 1997 haar doorbraak, inmiddels heeft ze verschillende iconische stoelontwerpen op haar naam staan, waaronder de FLY chair voor Arco en de Ahrend 380 voor Ahrend.

Tiddo de Ruiter won in 2010 de Thonet Mart Stamprijs met zijn Spanstoel, die momenteel geproduceerd wordt onder het Thonet EXP label.

Sander Woertman is mede-auteur van het boek ‘Stoelen. Catalogus van de verzameling van de Faculteit Bouwkunde in Delft’ en werkt als eindredacteur bij de Architect.

 

Reageer op dit artikel