nieuws

Meest bekeken projecten juli 2012

Geen categorie

Het nieuwe Nederlandse kantoor van internationaal onderzoeksbureau Millward Brown door Ideal Projects is het meest bekeken project van juli 2012. Onderstaand de Top Tien.

Meest bekeken projecten juli 2012

 

 

 

 

Milward
1. Kantoor Millward Brown in Amsterdam
Het uitgangspunt achter het nieuwe Nederlandse kantoor van internationaal onderzoeksbureau Millward Brown is een stad. De architecten van Ideal Projects realiseerden open werkplekken als grote pleinen, nauwe steegjes waar je elkaar onvermijdelijk tegenkomt en plekken waarin je even weg kunt vluchten uit de hectiek, om rustig te werken of te bellen.

Scheveningen
2. Boulevard in Scheveningen
De ingrijpende transformatie van de Scheveningse kuststrook heeft de beleving van strand en zee sterk veranderd. Tot voor kort maakte een muur van aaneengesloten horecagelegenheden het strand vanaf de boulevard haast onzichtbaar. De Solà-Morales arquitecte bracht hier verandering in.

 Waregem
3. Beton-architectuur in Waregem (B)
Dit huis in Waregem bestaat uit een architectenbureau met gezinswoning voor de projectarchitect Ellen Vertommen van Pluspunt architectuur. Het voorkomen van de woning is volledig bepaald door het feit dat de constructie is uitgevoerd in ter plaatste gestort, zelfnivellerend beton. Zowel binnen als buiten is het materiaal zichtbaar gebleven zonder afwerking.

Sterksel
4. Woonhuis KS in Sterksel
Midden in de bossen van het Brabantse Sterksel heeft Rolf Moors een karakteristiek houten woonhuis ontworpen. De architect stond voor de uitdaging om met beperkte financiële middelen een duurzame woning te ontwikkelen die past in zijn natuurlijke omgeving.

Gagaa
5. Twee-in-Eén Huis in Nieuw Leyden
In de binnenstedelijke wijk Nieuw Leyden hebben al veel jonge veelbelovende architecten hun visitekaartje achtergelaten. GAAGA deed dit in 2010 met het V-house en herhaalde dit meesterstuk met de oplevering van het Twee-in-Een huis aan het andere uiteinde van het plangebied. Ook dit huis is weer uitzonderlijk fijnzinnig gedetailleerd. Het volume omvat twee aparte woningen die aan de buitenzijde ogen als één groot huis.

Retailhuis Rau
6. Retailhuis in Zeist
Retail brancheorganisaties CBS en Mitex besloten in 2008 intensief te gaan samenwerken. Omdat het huidige pand van CBW niet geschikt was om beide organisaties te huisvesten werd gekozen voor nieuwbouw op de bestaande locatie. RAU tekende voor het ontwerp.

Copernicus
7. Kantoorgebouw met appartementen in Utrecht
Notariskantoor van Grafhorst zat al jarenlang naar alle tevredenheid in de binnenstad. Ondanks de noodzaak tot uitbreiding wilde ze het liefst op dezelfde locatie blijven zitten. Toen enkele jaren geleden een voormalige drukkerij, bestaande uit een grachtenpand en twee koetshuizen, te koop kwam, gaf ze Asnova Architects de opdracht tot restauratie van de bestaande gebouwen en het ontwerpen van een nieuw volume.

Liag
8. Sportcomplex Strijp in Eindhoven
Voor de Eindhovense wijk Strijp heeft LIAG architecten en bouwadviseurs een duurzaam en uitnodigend sportcomplex ontworpen. De sportaccommodatie is geïntegreerd in het terrein door het deels ‘in te pakken’ in een groene – aaibare – heuvel.

 Orga
9. Houten Parkwoning, Almere
In het Homeruskwartier in Almere zijn kavels gereserveerd voor vrijstaande houten huizen. Het door ORGA architect ontworpen woonhuis is uitstekend zongericht en heeft een prachtig uitzicht. Het dak van houten shingles loopt door tot aan de grond om het woonhuis aan de noordzijde af te sluiten. Een erker en balkon aan de zuidkant vergroten uitzicht en beleving richting het park.

 Stiltekamer
10. Stiltekamer in VUmc Amsterdam
Onder de naam Brightsite wordt in verschillende delen van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc een healing environment geïmplementeerd. D/Dock is verantwoordelijk voor de ontwerpen, in het Dagchirurgisch Centrum en in het nieuwe Cancer Center. De laatste toevoeging is de Stiltekamer, een meditatieruimte.

Reageer op dit artikel