nieuws

Winnaar Jantje Beton SpeelAward 2012

Geen categorie

Ontwerper Aafje Meijer van Studio Pret uit Amsterdam sleepte de eerste Jantje Beton SpeelAward in de wacht. De opdracht was om een inrichtingsplan voor een wijk in Den Haag te ontwikkelen. Ze overtuigde de jury met haar ontwerp dat de gebruikers, de kinderen, mee laat participeren in het ontwerpproces.

Winnaar Jantje Beton SpeelAward 2012

 

 

In haar ontwerp ‘Doe ut lekkâh zelluf!’ is dus een grote rol weggelegd voor de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van internet en sociale media om ze te betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte. De creativiteit van het winnende plan zit hem dan ook in het proces.

De tweede prijs ging naar het ontwerp van Innatura Landschapsontwerp & Illustratie, Goudappel Confeng uit Arnhem. De derde prijs werd gewonnen door Froukje van de Klundert uit Rotterdam.

Inzendingen

Meer dan 100 ontwerpers en ontwerpteams werkten de afgelopen maanden aan een inrichtingsplan voor het Regentessekwartier in Den Haag. Met deze ideeën wil Jantje Beton aandacht vragen bij gemeenten en ze enthousiasmeren en stimuleren om aandacht te schenken aan de ruimtelijke kwaliteit ten behoeve van het buitenspelende kind.

Reageer op dit artikel