nieuws

Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist

Geen categorie

De Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch organiseert een ontwerpprijsvraag voor vrije kavels in Kerckebosch Zeist. Deelnemers kunnen een ontwerp indienen voor een van de 12 kavels in het gebied. Uitgifte van deze kavels is deze zomer.

Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist

 

 

 

 

De ontwerpen dienen ter inspiratie voor toekomstige zelfbouwers in Kerckebosch Zeist.  De 12 ruime kavels liggen middenin bestaande natuur en zijn verdeeld over twee toekomstige buurten, met elk een eigen bouwstijl: modern of klassiek/eigentijds. De architecten kunnen deelnemen in één van deze categorieën.

Het ontwerptraject

In juli en augustus gaan de deelnemers aan de slag. In september en oktober is de beoordeling. De beoordeling bestaat uit twee stappen. In het eerste deel beoordeelt een vakjury de schetsontwerpen. Daarna is de publieksronde waarbij geïnteresseerden digitaal stemmen op de beste ontwerpen. Per categorie is de architect met uiteindelijk de hoogste score de winnaar. Op 10 november is de bekendmaking van de winnaars. D

Deelname

Aanmelden kan via info@kerckeboschzeist.nl o.v.v. naam en contactgegevens. De eerste 20 aanmeldingen (10 in elke categorie) mogen deelnemen aan de wedstrijd. Voorwaarden voor deelname zijn te vinden in het wedstrijdprogramma. Dit is te downloaden via www.vrijekavelskerckeboschzeist.nl.

Kerckebosch Zeist

Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. De bestaande woningen verdwijnen om ruimte te bieden aan 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklasse en typen, waaronder 45 prachtige vrije kavels omgeven door bos en hei.

Reageer op dit artikel