nieuws

Nederlands & Belgisch Paviljoen Wereld Expo Zuid-Korea

Geen categorie

Voor de Wereld Expo in Zuid-Korea dit jaar zijn de paviljoenen van zowel Nederland als België ontworpen door het Amsterdamse bureau Totems Communication & Architecture. Het thema van de expo is ‘Levende kust en Oceaan’ en dit keert dus ook terug in beide paviljoenen. Verder zijn ze behoorlijk verschillend.

Nederlands & Belgisch Paviljoen Wereld Expo Zuid-Korea

 

 

Nederland

Als onderdeel van het dagelijkse leven in Nederland heeft het continu omringende water geleid tot een behoorlijk unieke positie in de wereld: zowel qua landschap als technische bekwaamheid. Aan de hand van zeevaarder Hendrick Hamel maakt de Koreaanse bezoeker kennis met de delta en ontdekt in vogelvlucht dit waterland.

In vogelvlucht

Vanaf de grond is het moeilijk om de omvang van de Nederlandse delta te ervaren, maar vanuit de lucht met gebruik van vliegtuig- en satelliet beelden of kijkend op een landkaart kan dit wel. Daarom neemt de kaart van Nederland een centrale positie in binnen het paviljoen. Wanneer bezoekers deze kaart betreden, worden zij omringd door een enorme audiovisuele beleving die hen meenemen in de Nederland-ervaring.

Vroeger en nu

De bezoeker wordt ook rondgeleid door de Gouden Eeuw, toen Nederland zichzelf op de wereldkaart zette. Eindigen doet de tentoonstelling met een introductie van Nederlandse innovaties op het vlak van grote internationale watermanagement projecten. Dit paviljoen is een samenwerking tussen Totems Communication & Architecture en Gielissen Interiors & Exhibitions.

België

Het Belgisch paviljoen neemt de bezoeker mee naar een kleine kermis op een jaarmarkt aan de Belgische kust. Wandelend langs carrousels wordt men ondergedompeld in een uitgebreide culturele geschiedenis, maar uiteraard is er ook een prominente plek voor diamanten en chocolade.


De zee

Binnen het paviljoen staan de bezoekers tussen houten schuttingen met een opening in de hoek, die richting de zee gaat. Een panorama toont de Belgische kust met al zijn elementen. De grote carrousel vertelt iets over de geschiedenis van België, over atleten, modeontwerpers en pralines. De diamanten in het paviljoen tonen hoe de Belgen aan hun status komen op het vlak van diamantslijpen. Dit project komt voort uit een samenwerking – geïnitieerd door Totems – met Gielissen Interiors Exhibitions en NoA Architecten.

Reageer op dit artikel