nieuws

Geen eerste prijs bij HEMA ontwerpwedstrijd

Geen categorie

De vakjury van de HEMA ontwerpwedstrijd heeft geen eerste prijswinnaar kunnen selecteren uit de inzendingen van de studenten. Het beste ontwerp is van Tessa Souhoka van de TU in Delft. Haar ontwerp ‘Smul’ heeft volgens de jury echter een retro-uitstraling en is daardoor minder tijdloos. Daarom krijgt het beste ontwerp van dit jaar de tweede prijs.

Geen eerste prijs bij HEMA ontwerpwedstrijd

Smul is een multifunctioneel inklapbaar mandje annex plateau. Op elkaar gestapeld kun je ze ook als étagère gebruiken. Smul past volgens de jury echt bij HEMA. Ze nemen weinig ruimte in het keukenkastje in. Het vrolijke ontwerp valt vooral op door de details. De manier waarop de pootjes bij het opvouwen in elkaar grijpen, is knap gevonden. Dit technische hoogstandje krijgt in elk model een andere uitvoering, wat de uitwerking uitzonderlijk goed maakt. Het is fris en optimistisch en maakt het leven van klanten leuker en makkelijker aldus de vakjury.

De gedeelde derde prijs is voor het ontwerp oorwurm van Niké Jenny Bruinsma en het boterhammatje van Joseph Serrarens van de TU Delft.

Boterhammatje

Het Boterhammatje maakt van je zelfgemaakte lunch een cadeautje. Verpakt in het waterafstotende papier blijft je boterham lekker vers en na het eten kun je het papier met een gerust hart bij het oud papier gooien. ‘Je boterham smaakt bij voorbaat al lekkerder als hij uit het Boterhammatje komt’, aldus Ineke Hans.

Oorwurm

Oorwurm is een handig tasje voor het snoer van je oordopjes. Het is een huisje dat je oordopjes vasthoudt, zonder dat ze in de knoop raken. Jurylid Wouter Wouters: ‘een simpel ontwerp, maar wel heel goed doordacht’.

Consumentenprijzen

Het was de 25e editie van de ontwerpwedstrijd. Speciaal voor de jubileumeditie mochten naast studenten van vormgevingsopleidingen ook consumenten meedoen. Hier werden wel een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

1e prijs klantenwedstrijd: Strik strak van Ine Reijnen, Amsterdam

Strik strak is een wegwerptafelkleed dat je na het tafelen gemakkelijk en snel omtovert tot een vuilniszak. Je kunt het tafelkleed vaststrikken aan je tafel waardoor niets kan verschuiven.

2e prijs klantenwedstrijd: Blijheid op een stokkie van Sylvia Adjete, Amsterdam

Blijheid op een stokkie zijn creatieve prikkers met een boodschap. Op elke prikker past een kaarsje. “Echt HEMA, eenvoudig en vrolijk. Hiermee zorg je op een simpele manier voor een veel groter gebaar”, aldus Ineke Hans.

3e prijs klantenwedstrijd: U brood van Erik Stehmann, Utrecht

U brood is een afbakbrood in de vorm van een, hoe kan het anders, U. Zodat uw rookworst en brood perfect combineren.

Publieksprijs

Naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen zijn er nog acht ontwerpen genomineerd voor de publieksprijs. Vanaf 18 juni aanstaande kun je drie weken lang je stem uitbrengen via hema.nl/ontwerpwedstrijd.

Reageer op dit artikel