nieuws

Antwerpse badboot te water

Geen categorie

Morgen is het zover, dan wordt het casco van de Antwerpse Badboot te water gelaten op de scheepswerf in Maasbracht. Daarna worden de twee helften van elk 60 meter aan elkaar gelast, geschilderd en ingericht. Begin augustus zet de Badboot koers richting het Antwerpse Eilandje in het Kattendijkdok. Vanaf midden augustus is het drijvende openlucht zwembad van 1200 m2 klaar voor gebruik en kunnen bezoekers genieten op het ontwerp van Sculp(IT) Architecten.

Antwerpse badboot te water

Het drijvende gevaarte kan 600 mensen aan boord ontvangen. Naast een zwembad van 40 meter lang bevat de Badboot twee evenementenzalen, verschillende verdiepingen en een restaurant annex loungeterras met uitzicht op het MAS, de haven en nieuwe projecten op het Eilandje. In de toekomst krijgt de Badboot het Red Star Line Museum als overbuur.

Pieter Peerlings van Sculp(IT) Architecten (bekend van het smalste huisje van Antwerpen) maakte samen met zakenpartner Siliva Mertens de volledige constructie van de Badboot. Zij wonnen de door de stad Antwerpen uitgeschreven wedstrijd. Het ontwerp, gebaseerd op de bestaande veerpont, is een modern, minimalistisch schip geworden, dat ecologisch verantwoord is en dat naadloos overgaat in de omringende dokken.

Het plaftorm zal de komende tien jaar elke zomer zwemgasten ontvangen in de Antwerpse dokken. In de winter wordt het zwembad een ijspiste. Ook voor winterbarbecues en wintersportactiviteiten (zoals curling).

Reageer op dit artikel