nieuws

Agendatip: Nederlands design in het Vitra Design Museum

Geen categorie

Het Vitra Design Museum in Weil am Rhein besteedt deze zomer veel aandacht aan Nederlands design. Rond de Rietveld-tentoonstelling is een nevenprogramma georganiseerd: in de Vitra Design Museum Gallery gaat vandaag de tentoonstelling ‘Confrontations’ van start.

Agendatip: Nederlands design in het Vitra Design Museum

 

 

 

De presentatie in de galerie wordt verzorgd door vijf jonge ontwerpers en studio’s uit Nederland in samenwerking met partners uit de regio Basel. Op de tentoonstelling zullen nieuwe ideeën, objecten of installaties worden neergezet die tijdens een performance ter plekke tot een eindresultaat komen.

Koppels

De samenwerkende duo’s zijn: Formafantasma en de enige vrouwelijke houtskoolbrander van Zwitserland. Wieki Somers & Dylan van den Berg gaan de confrontatie aan met een chocolatier en Lucas Maassen neemt een duik in het moleculair laboratorium van het farmaceutisch concern Roche, Dirk van der Kooij slaat de handen in elkaar met de auto-industrie en 2012Architecten bouwen een installatie met afval en gerecycled materiaal uit de meubelfabriek van Vitra.

De performances duren elk een middag en vinden plaats van 12 t/m 16 juni. De resultaten zullen nog tot 2 september te zien zijn in de Vitra Design Museum Gallery.

Reageer op dit artikel