nieuws

Winkelcentrum Enschede lelijkste plek van Nederland

Geen categorie

Winkelcentrum Stokhorst in Enschede is verkozen tot de lelijkste plek van Nederland. Dat meldde de VPRO maandag.

Winkelcentrum Enschede lelijkste plek van Nederland

Winkelcentrum Stokhorst in Enschede, wacht al jaren op nieuwbouw. Het winkelgebied heeft door leegstaande gebouwen meer weg van een spookstad. De hekken om het gebied, maken Stokhorst tot een No Go-area. De ouderen in de nabijgelegen verzorginsflat hopen dat hun uitzicht op deze bende snel zal verbeteren. Projectontwikkelaar Gerard Assen wijt de vertraging aan de crisis en aan trage procedures voor bouwvergunningen. Maar de gemeente Enschede zegde een subsidie van 5 ton toe aan de projectontwikkelaar om bouw in crisistijd te stimuleren.

Tot op heden heeft dit niet geleid tot een opknapbeurt van het winkelcentrum. Wethouder Jeroen Hatenboer (stedelijke ontwikkeling) vindt de nominatie een drama en heeft het vertrouwen in de projectontwikkelaar verloren. De gemeente heeft onlangs harde afspraken gemaakt met Assen projecten, om ervoor te zorgen dat de boel wordt opgeknapt.

Van Assen belooft op zijn beurt dat winkelcentrum Stokhorst in 2014 klaar en netjes zal zijn.

De lelijkste plek van Nederland is een verkiezing van het VPRO-programma De Slag om Nederland. De afgelopen weken werd duizenden keren gestemd op de genomineerden. Naast het ‘winnende’ winkelcentrum wisten ook de Brinkmannpassage in Haarlem en het Centraal Station in Zoetermeer een plekje in de top 3 te veroveren.

In de uitzending van vanavond op Nederland 2 om 20.30 uur wordt de definitieve ranglijst bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel