nieuws

Win 1000 euro met waterfilm

Geen categorie

In het kader van zijn 34e lustrum (170 jaar) houdt de TU Delft de Urban Water Movie Contest: iedereen kan een filmpje inzenden van maximaal drie minuten, waarin een oplossingen wordt geschetst voor stedelijke waterproblemen. Inzenden kan nog tot en met 15 mei.

Win 1000 euro met waterfilm

De drie winnende mini-docu’s beleven hun première op 31 mei, tijdens het Lustrum-Waterfilmfestival en worden ingediend bij de International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De presentatie van de avond, waarvoor TU medewerkers, studenten en inwoners van Delft zijn uitgenodigd, is in handen van Victoria Koblenko. De beste inzending krijgt een prijs van 1.000 euro.

Water in de stad

‘Water in de stad’ wordt een steeds grotere uitdaging naarmate steden groter worden en een steeds groter deel van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving komt te wonen. Hoe komen we aan ons drinkwater; geeft waterrecycling een oplossing voor watertekorten; en hoe pakken we dat dan aan? Wat doen we met ons afvalwater, als mogelijke bron van energie en ruwe materialen? Hoe zorgen we ervoor dat onze steden bestand blijven tegen zeespiegelstijging, extreem weer, en veranderd gedrag van onze rivieren als gevolg van klimaatverandering?

De Urban Water Movie Contest zoekt naar antwoorden op dit soort uitdagingen.

 

Reageer op dit artikel