nieuws

TU Delft gevraagd voor Biënnale in Venetië

Geen categorie

Wouter Vanstiphout van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en zijn bureau Crimson Architectural Historians zijn gevraagd om een tentoonstelling te maken voor de 13de Internationale Architectuur Tentoonstelling van de Biennale di Venezia ( 29 augustus tot en met 25 november).

TU Delft gevraagd voor Biënnale in Venetië

 

 

De tentoonstelling ‘The Banality of Good: can we build New Cities that reflect our values?’ zal een reeks steden presenteren die zijn gepland en gebouwd tussen WOII en nu. De reeks legt de verschillen en overeenkomsten tussen deze steden bloot, en zet deze af tegen hun onderliggende organisatie. Daarbij worden de overeenkomsten benadrukt. Crimson roept de architectonische gemeenschap op om weer meer te bemoeien met het stedelijk beleid. Het bureau nodigt architecten uit om zich af te vragen waarin elke stad tenminste moet voorzien, wat elke stad op zijn minst moet betekenen voor haar inwoners, en welke bijdrage de architectuur aan de stad zou kunnen leveren.

Crimson Architectural Historians

Crimson Architectural Historians bestaat uit Ewout Dorman, Annuska Pronkhorst, Michelle Provoost, Simone Rots, Wouter Vanstiphout en Cassandra Wilkins. Het bureau ontwerpt en onderzoekt de stad, schrijft teksten en boeken over de stad, maakt tentoonstellingen en kunstprojecten, geeft les, schrijft beleid en adviseert over de stad. Crimsons Wouter Vanstiphout is tevens hoogleraar van de leerstoel Design as Politics aan de faculteit Bouwkunde TU Delft.

 

Reageer op dit artikel