nieuws

Toch plannen voor nieuwe Kuip in Rotterdam

Geen categorie

Twee grote bouwbedrijven hebben toch plannen voor een nieuwe Kuip. Dat melden de NOS en RTV Rijnmond op basis van interne bronnen. Eerdere plannen voor een nieuw Feyenoordstation sneuvelden voortijdig.

Toch plannen voor nieuwe Kuip in Rotterdam

 

 

 

Een woordvoerder van bouwbedrijf BAM bevestigde vrijdag een van de kandidaten te zijn om de nieuwbouw/verbouw te gaan doen, zoals de NOS en RTV Rijnmond meldden. In het ontwerp van BAM, die samenwerkt met Siemens en Eneco, wordt het huidige stadion grondig verbouwd. In de tussentijd zou het huidige stadion gewoon gebruikt kunnen worden. “Wij hebben belangstelling”, aldus een woordvoerder. “Maar er is nog geen definitieve locatie, er is nog geen ontwerp. Het is allemaal heel erg pril.”

Aannemer Volker Wessels zou de andere kandidaat zijn om de nieuwe Kuip te gaan bouwen, samen met advocatenkantoor AKD, MVSA Architecten en Erasmus Development. Die groep wil een nieuw stadion op jeugdcomplex Varkenoord bouwen. De huidige Kuip, die er naast ligt, zou blijven bestaan en beschikbaar blijven voor andere sporten.

De bouwbedrijven BAM en Volker Wessels werken ieder los van elkaar aan de nieuwe plannen. In beide gevallen moet het nieuwe stadion plaats bieden aan 63 duizend tot 65 duizend bezoekers en worden de kosten beraamd op zo’n driehonderd miljoen euro

September

In september kiezen de directies van Feyenoord en het stadion voor een van de twee opties. Die optie wordt vervolgens voorgelegd aan het stadsbestuur. De gemeenteraad beslist dan voor het einde van het jaar of er een nieuwe Kuip komt. De bouw zou in 2018 af kunnen zijn.

Reageer op dit artikel