nieuws

Studentenwoningen Leiden

Geen categorie

Studentenhuisvester DUWO opent woensdag 16 mei een groot, nieuw studentencomplex in Leiden. De bewoners hebben de 504 woningen aan het Hildebrandpad (nabij universiteit en hogeschool) zelf inmiddels toepasselijk ‘De Zwarte Dozen’ gedoopt.

Studentenwoningen Leiden

 

 

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen van acht bouwlagen met elk drie torens. De studentenwoningen, met een eigen keuken en badkamer met toilet,  zijn met 27 vierkante meter ruim bemeten. Op de begane grond is 900 vierkante meter bedrijfsruimte. Het ontwerp van het gebouw is van Claus en Kaan Architecten uit Rotterdam.

Door de kant-en-klare woningen als ‘zwarte dozen’ te stapelen kon de nieuwbouw in recordtijd worden uitgevoerd.  In februari 2011 werd de eerste woning geplaatst en eind van het jaar kon de helft van de bewoners hun nieuwe onderkomen betrekken. In februari 2012 volgde het tweede deel. Dankzij deze werkwijze liggen de huren onder de huurtoeslaggrens.

 

 

Reageer op dit artikel