nieuws

Salaris directeuren in de bouw stijgt ruim 4 procent

Geen categorie

Directeuren van bouwbedrijven zijn vorig jaar gemiddeld 4,2 procent meer salaris gaan verdienen. De loonstijging bij ontwerpers en architecten bleef achter bij de inflatie. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête door dagblad Cobouw en bureau Berenschot.

Salaris directeuren in de bouw stijgt ruim 4 procent

 

 

 

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat Cobouw en Berenschot deze salarisenquête hebben uitgevoerd. De vragenlijst werd ingevuld door 641 respondenten uit alle geledingen van de sector. De uitkomsten zijn afgelopen vrijdag  gepubliceerd in Cobouw, en op www.cobouw.nl

Directieleden kwamen in 2011 uit op een gemiddeld jaarinkomen van 119.000 euro. De gemiddelde leeftijd van de directeuren die de vragenlijst hebben ingevuld, is 62 jaar. Bedrijfsleiders verdienen ruim 40.000 euro minder dan hun directeuren, maar zijn gemiddeld ook bijna twintig jaar jonger. Volgens de door henzelf aangeleverde cijfers, komen bedrijfsleiders uit op een gemiddeld jaarinkomen van 77.600 euro.

Andere ondervraagde groepen verdienen minder, maar zijn er in 2011 in bijna alle gevallen wel op vooruitgegaan. Uitvoerders vormen de enige uitzondering. In vergelijking met 2010, gingen zij vorig jaar 0,2 procent minder verdienen. De inflatie van 2,3 procent kwam hier nog bovenop. De loondaling is volgens Berenschot vermoedelijk veroorzaakt door een terugloop bij variabele beloningscomponenten.

Behalve over hun salaris, zijn de respondenten ook bevraagd over onder meer hun tevredenheid en zorgen. Bouwprofessionals blijken grote waarde te hechten aan de reputatie van het bedrijf waarvoor zij werken. Het imago van de werkgever weegt zelfs net iets zwaarder dan baanzekerheid. Andere factoren die hoog scoren zijn de opleidings- en loopbaanmogelijkheden, en de beschikbaarheid van nieuwe technologie. Telewerken en flexibele werktijden volgen daarna.

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel