nieuws

Rust: de nieuwe luxe

Geen categorie

Lichaam en geest onthaasten, tot bezinning laten komen en weer opladen is een van de belangrijkste behoeften van de hardwerkende en communicerende westerse mens. Actuele ontwerpen die wellness bevorderen, zijn nu te zien op de nieuwe Magazine App van de Architect. Deze is vanaf vandaag te downloaden.

Rust: de nieuwe luxe

Rust lijkt een schaars goed te worden in de welvarende westerse wereld. Nu rust niet zo gemakkelijk voorhanden is, worden er plekken opgezocht waar dit wel het geval is. Dat doen Nederlanders steeds vaker in wellness centers, spa’s en thermaalbaden.

Vormgeving versterkt

Voorwaarde voor ruimtes die wellness bevorderen, of deze nu publiek zijn of privaat, is dat de omgeving prettig is voor het (naakte) lichaam. De vormgeving van het interieur moet het effect van de ervaring of behandeling versterken. Daarbij is privacy belangrijk.

Voor (interieur)architecten is het realiseren van wellness, een veelzijdige opgave waarin ze hun expertise kan laten zien. Daarbij omvatten de programma’s een breed pakket aan functies, van retail, horeca en zorg tot ruimtes voor ontmoetingen en sport. Hoe deze logisch zijn in te delen, eist een invoelend ontwerp. Voorbeelden hiervan zijn te zien op de nieuwe Magazine App van de Architect, die je hier kunt downloaden.

Reageer op dit artikel