nieuws

Rucphen gaat door met plan wielerattractie

Geen categorie

Investeerders en de gemeente gaan door met plannen voor een grote wielerattractie in het dorp Rucphen. Sportwethouder Jan Suijkerbuijk (VVD) heeft dat donderdag gezegd nadat de provincie Noord-Brabant de aanvraag voor 2 miljoen euro subsidie had afgewezen, onder meer omdat geschatte bezoekersaantallen (200.000 per jaar) niet zijn onderbouwd, de begroting niet sluitend is en de beoogde lening te goedkoop is ingeschat.

Rucphen gaat door met plan wielerattractie

De wethouder hoopt nog voor de zomer een definitief plan te presenteren voor een wielermuseum/wielerexperience, megastore, testcentrum, parcours en betonnen trainingsbaan, gethematiseerde horeca en programmering van wedstrijden, toertochten en thema-avonden. “We zijn niet afhankelijk van subsidie’’, zegt de wethouder terwijl het ondernemingsplan daar nog wel ruimschoots van uitgaat.

In West-Brabant bestaan inmiddels drie grote wielreninitiatieven. Woensdrecht heeft een plan dat vergelijkbaar is met Rucphen. Roosendaal wil een wedstrijdbaan bouwen op de plek van RBC-stadion omdat de voetbalclub failliet is.

In Rucphen denken ze dat het initiatief, bedacht door oud-wielrenner Rini Wagtmans, in Roosendaal niet in de weg zit, maar dat de plannen in Rucphen en Woensdrecht niet naast elkaar kunnen bestaan. De gemeenten Rucphen en Woensdrecht vinden allebei dat ze de meeste geschikte plek zijn maar ze kunnen het niet eens worden.

ANP

Reageer op dit artikel