nieuws

Red Apple door KCAP valt in de prijzen

Geen categorie

Tijdens de Expo Real in München mocht KCAP Architect en Planners de ‘Dutch Architectural Award 2009’ in ontvangst nemen voor het door hun ontworpen wooncomplex The Red Apple. De jury van de prijs, die wordt georganiseerd door Stichting Holland Property Plaza, koos het wooncomplex uit de dertien inzendingen met name vanwege het gevarieerde concept en de wijze waarop het complex in de omgeving is ingepast.

Red Apple door KCAP valt in de prijzen

Alle inzendingen zijn door de jury van de Dutch Architecural Award getoetst op drie criteria: zou je er willen wonen of werken, wat is de esthetische kwaliteit van de maquette en welk idee en concept staat achter de presentatie. De jury onder leiding van voorzitter Lionel Veer, Consul General der Nederlanden in München, zag al deze voorwaarden terugkomen in The Red Apple.

De locatie van het jongste woonproject van KCAP was geen eenvoudige. Het Wijnhaveneiland, tussen de binnenstad van Rotterdam en de Maas wordt herontwikkeld en de realisatie van het woon- werkgebouw is een belangrijke stap in dit proces. De 231 appartementen, kantoren, winkels en horeca zijn op een aantrekkelijke manier ondergebracht in het 35.000 vierkante meter grote complex.

Alle dertien inzendingen zijn tijdens de Expo Real München gepresenteerd. De tentoonstelling met als thema ‘Dutch architecture, leading the World ‘ was te zien van 5 tot 7 oktober. The Red Apple is nog te bewonderen tijdens twee tentoonstellingen: vanaf 3 december in het Provinciehuis Noord-Brabant en begin volgend jaar in het Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuid-Oost.

 

Tentoonstelling Holland Property Plaza. Foto Maquet Vastgoedcommissie

Een uitgebreide beschrijving van The Red Apple is te vinden in het juli-augustusnummer van ‘de Architect’ en op deze site onder projecten.

Reageer op dit artikel