nieuws

Oproep Van der Leeuwprijs 2012

Geen categorie

De Van der Leeuwkring roept steden op (private) initiatieven aan te dragen voor de Van der Leeuwprijs 2012. De uitschrijvers willen met de prijs de kracht en potentie van het private initiatief in de stad aantonen. Aanmelden kan tot en met woensdag 23 mei.

Oproep Van der Leeuwprijs 2012

 

 

 

De Van der Leeuwkring zoekt een zo breed mogelijke invulling. De prijs richt zich op privaat initiatief of ondernemerschap dat een bijdrage levert aan het publieke leven. Hetgeen goed zichtbaar is bij de winnaars van de afgelopen edities: Joost Kühne voor zijn woonwerkgebouw aan de Boomgaardsstraat (2009); Harry Jan Bus en Rachel van Olm voor Theater Walhalla op Katendrecht (2010) en Rianne Andeweg, Gerda Zijlstra en Nicole Hoven van Rotterdamse Oogst (2011).

Maurice Specht, editor van de Community Lovers Guide to Rotterdam, is door de Van der Leeuwkring uitgenodigd voor de samenstelling van de longlist. Initiatieven kunnen bij hem worden aangemeld.

De winnaar wordt op de jaarlijkse Dag van der Leeuw op maandag 24 september bekendgemaakt. 

De Van der Leeuwkring bestaat uit Rotterdamse ondernemers die actief zijn in de stedelijke vernieuwing en ontwikkeling. Vanuit het private opdrachtgeverschap en persoonlijke betrokkenheid bij de stad Rotterdam dragen zij bij aan een vitale publieke ruimte. De Van der Leeuwkring is een initiatief van AIR, hét architectuurcentrum van Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel