nieuws

OMA ontwerpt Marina Abramovic Institute in New York

Geen categorie

OMA heeft het ontwerp gepresenteerd voor het Marina Abramović Institute for the Preservation of Performance Art (MAI). In het project wil OMA het grensverleggende oeuvre van Marina Abramović verenigen met de eigen expertise op het gebied van theaters, musea en tentoonstellingen.

OMA ontwerpt Marina Abramovic Institute in New York

Het MAI instituut wordt gevestigd in een voormalig theater in de stad Hudson in de staat New York. Het wordt een plek voor het behouden en documenteren van oude voorstellingen, dans, theater, film- en videokunst, opera en muziek.

Nieuwe vormen van performance art

Daarnaast biedt het plaats voor het ontwikkelen van en experimenteren met nieuwe vormen van performance art. Zo zal het MAI in samenwerking met nationale en internationale scholen en kunstinstellingen workshops, lezingen en festivals organiseren om het publiek te trainen in het ondergaan van langdurige performances waar Abramović’s werk bekend om staat. Door wetenschap, technologie, kunst, cultuur en educatie met elkaar te verbinden, streeft het instituut naar een leidende rol in de internationale kunstwereld.

Meubilair en verlichting

De bestaande structuur wordt geoptimaliseerd voor de accommodatie van onderzoek en productie van voorstellingen. OMA heeft ook het meubilair en de verlichting ontworpen.

Reageer op dit artikel