nieuws

Mode & Designhotel Modez

Geen categorie

Het Arnhemse mode-hotel Modez opent in augustus zijn deuren. Dertig Nederlandse modeontwerpers en vormgevers verbinden hun naam aan een kamer en bedenken verrassende concepten die hun stijl karakteriseren. Naast modevormgeving zijn ambacht en productontwerp zichtbaar in de hotelinrichting.

Mode & Designhotel Modez

Het hotel besteedt aandacht aan de esthetische waarde van mode en geeft informatie over het vak. Zo kan een gast iets opsteken over de modegeschiedenis, zijn er vervreemde foto-ontwerpen te zien en staat handwerk centraal in de ambachtskamers.

Van huiselijk tot pikant

Modeontwerper Monique van Heist en vormgever Thomas Voorn ontwierpen een bloemrijke hotelkamer die huiselijkheid uitstraalt en de smartphone komt van pas in Antoine Peters kamer, waar QR-codes op de muur pikante plaatjes onthullen. De ‘mannenkamer’ van Francisco van Benthum is uitgesproken stoer, terwijl de patronen van een jurk centraal staan bij Spijkers en Spijkers. In zijn eigen kamer maakt bedenker van het concept Piet Paris aan de hand van schetsen duidelijk hoe een mode-illustratie ontstaat. De allerkleinste ruimte in het modehotel – de lift – is vormgegeven door kunstenares Suze May Sho.

Modekwartier

Hotel Modez bevindt zich in het Modekwartier in de wijk Klarendal.

Reageer op dit artikel