nieuws

Hei in de stad, opening Bartokpark Arnhem

Geen categorie

Arnhemmers hoeven binnenkort niet meer de stad uit om de Veluwe te bezoeken. Vanaf 8 juni kunnen zij terecht in het Bartokpark aan de Kortestraat. Transititeam en Buro Harro maakten in samenwerking met de gemeente Arnhem een tijdelijk ‘pop-up-park’ dat bestaat uit een glooiend heidelandschap.

Hei in de stad, opening Bartokpark Arnhem

 

 

Voor het ontwerp van Transititeam en Buro Harro zijn 72 vrachtwagens zand, elfhonderd heideplantjes en veertien berken en grove dennen aangevoerd. Hiermee is het braakliggende terrein tegenover het in aanbouw zijnde Kenniscluster en grenzend aan een toekomstig hotel en woningbouw, omgetoverd tot een stadsparkje. Het moet een trekpleister worden voor bewoners en bezoekers van de binnenstad die na een dag shoppen, zonder het natuurgebied te bezoeken, toch kunnen genieten van de hei.

Tijdens de opening op 8 juni, 16.00 uur, openen Kwartiermakers Arnhem een tijdelijk pannenkoekenrestaurant en lopen, om zoveel mogelijk in de sfeer te blijven, enkele schapen rond.

Reageer op dit artikel