nieuws

Film: De school als stad

Geen categorie

Herman Hertzberger bouwde in de zestiger jaren zijn eerste school. Nu ontwerpt hij nog steeds vol overgave onderwijsgebouwen. Moniek van de Vall en Gustaaf Vos maakten een documentaire over de beroemde architect, die wij morgen laten zien tijdens ons congres Architectuur en Onderwijs. Voor wie niet kan wachten: hier is alvast de trailer te zien.

Hertzbergers visie op de rol die de architectuur speelt bij het leren, heeft in de afgelopen vijftig jaar niets aan toepasbaarheid ingeboet. De film toont de positie van de architect vandaag de dag en de strijd die Hertzberger levert om zijn plannen uitgevoerd te krijgen. Hij worstelt, geniet, moppert, relativeert en haalt daar waar mogelijk zijn gelijk.

  • duur 50’24”
  • regie, camera, montage: Moniek van de Vall
  • redactie, productie: Gustaaf Vos
  • geluid: Marcel Adriaansz, Johan Kezer, Donald Landesbergen, Gustaaf Vos
  • muziek: Kees van der Vooren
Reageer op dit artikel