nieuws

EGM architecten wint Russische ontwerptender

Geen categorie

EGM architecten heeft samen met DRC International en Arup Nederland, de prijsvraag gewonnen voor de nieuwbouw van het Renova Research en Development gebouw binnen het Masterplan Skolkovo nabij Moskou. Deze Russische equivalent van Silicon Valley zal ruimte bieden aan vijf verschillende wetenschappelijke clusters naast de ‘Skolkovo School of Management Campus’.

EGM architecten wint Russische ontwerptender

 

Met DRC (laboratory equipment) en Arup als adviseur bouwfysica en constructies is door EGM architecten een gedetailleerd duurzaam en op LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) gebaseerd plan ingediend voor een bedrijfsverzamelgebouw voor laboratoria en hightech apparatuur met in totaal 19.000 m² bruto vloeroppervlak. Hiervan zullen 6.500 m2 kantoorruimte en 12.500 m² laboratoria te huur worden aangeboden in de zich snel ontwikkelende markt voor hoog technologische bedrijven.

De prijsvraag omvatte het schetsontwerp tot en met de verdere uitwerking, vergelijkbaar met een voorlopig ontwerp. Voor de vervolgopdracht is EGM als superviserend architect verantwoordelijk voor het inpassen van de techniek en het laten aansluiten van het ontwerp op de specifieke klimatologische omstandigheden.

Het project is een pilot voor het Masterplan Skolkovo, waarin wonen wordt gecombineerd met interne en externe kennisclusters. Het idee voor een Russische equivalent van Silicon Valley werd aangekondigd in maart 2010. Het bouwen van een high-tech centrum voor wetenschappers en ondernemers in Skolkovo moet Rusland helpen in haar ontwikkeling en haar commercialisering van de nieuwe ontwikkelde technologieën.

Reageer op dit artikel