nieuws

Dutch Design Abroad

Geen categorie

Niet naar de Salone del Mobile in Milaan geweest dit jaar? Bekijk dan de nieuwste ontwerpen van Nederlandse ontwerpers op de nieuwe Magazine App van de Architect. In de rubriek Dutch Design Abroad is aan de hand van filmpjes, foto’s en een beschouwend verhaal te zien met welke experimenten Dutch design bezig is.

Dutch Design Abroad

Op de Salone del Mobile trokken ook dit jaar tienduizenden bezoekers naar de studentenwijk Lambrate, waar vooral Nederlandse ontwerpers en academies de dienst uitmaken.

De wijk Lambrate is het nieuwe Tortona. In dit afgelegen gebied exposeren ontwerpers en academies die de torenhoge huren van Tortona niet meer willen en kunnen betalen, en zich de afgedankte loodsen, garages en appartementen met enthousiasme eigen maken. Dankzij het Nederlandse bureau Organisation in Design was hier een keur aan goed Dutch design te vinden: Lensvelt met Joep van Lieshout, Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk, Maarten Baas, Joep van Lieshout, Studio WM., Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe, Rutger de Regt, Maarten Kolk & Guus Kusters, Vij5 etc.

Benieuwd? Download de Magazine App van de Architect hier

Reageer op dit artikel