nieuws

De Zwarte Hond neemt Bonnema architecten over

Geen categorie

De Zwarte Hond heeft Bonnema Architecten overgenomen. Bonnema blijft onder de eigen naam opereren.

De Zwarte Hond neemt Bonnema architecten over

 

 

De dagelijkse leiding van Bonnema komt in handen van Jurjen van der Meer en Ben van der Meer, samen met het huidige managementteam. Voormalig algemeen directeur Jan van der Leij krijgt een adviserende rol.

De banden tussen De Zwarte Hond en Bonnema Architecten gaan ver terug. Oprichter Jurjen van der Meer kende Abe Bonnema als bevriend collega en heeft gestudeerd met Jan van der Leij, de opvolger van Abe Bonnema na zijn overlijden. Ben van der Meer begon zijn carrière bij Abe Bonnema en is nu één van de associates bij de Zwarte Hond.

Portfolio’s

Bonnema Architecten is bekend geworden met een portfolio op het gebied van gezondheidszorg en (grote) bedrijfs- en overheidsgebouwen. Het portfolio van De Zwarte Hond wordt bepaald door complexe stedenbouwkundige plannen en architectuur van woonhuizen tot multifunctionele gebouwen.

Meerwaarde samenwerking

De directies van beide bureaus zijn ervan overtuigd dat de samenwerking grote meerwaarde biedt. Jeroen de Willigen, algemeen directeur van De Zwarte Hond: “De Zwarte Hond werkt veel aan DBFMO projecten en vergelijkbare projecten die integraal met andere partijen gerealiseerd worden. De organisatie is dan ook ingericht op deze snel veranderende opgave voor architecten. Door de samenwerking met Bonnema Architecten bundelen we kennis en ervaring en zijn we samen sterker voor de opgaven in de toekomst.”

Reageer op dit artikel