nieuws

Bouw hoofdkantoor CCTV afgerond

Geen categorie

De bouwwerkzaamheden voor het hoofdkantoor van de China Central Television (CCTV) in Beijing worden vandaag ceremonieel afgerond. Het CCTV hoofdkantoor, door OMA ontworpen als een herinterpretatie van de traditionele wolkenkrabber biedt plaats aan TV studio’s, kantoren, omroep- en productiefaciliteiten en wordt in de loop dat het jaar in gebruik genomen.

Bouw hoofdkantoor CCTV afgerond

Het beeldbepalende ontwerp bestaat vanaf de onderbouw uit twee naar elkaar overhellende torens die uiteindelijke samen komen in een spectaculaire 75 meter grote uitkraging. Het gebouw brengt het gehele proces van TV-productie samen in één lus van onderling verbonden activiteiten.

Gevel toont constructie

De gevel een visuele uiting van de constructie van het gebouw. Het is een web van diagonalen dat zich opent of verdicht al naar gelang de krachten die er worden uitgeoefend.

Reageer op dit artikel