nieuws

Arcadis adviseert 150 steden over klimaat

Geen categorie

Arcadis gaat ruim honderdvijftig Europese steden adviseren over hoe in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering. Het gaat om het ontwikkelen en toepassen van adaptatiestrategieën op maat, in opdracht van de Europese Unie.

Arcadis adviseert 150 steden over klimaat

 

 

Het Nederlandse ingenieuwsbureau werkt hierbij samen met het Britse adviesbureau AEA, ICLEI (International Council for Local Environmental Initiatives), de Universiteit van Manchester, het Duitse Adelphi en de consultants van Alexander Ballard.

Steden kwetsbaar

Anticiperen op klimaatverandering wordt in toenemende mate gezien als noodzakelijke basisvoorwaarde voor de stabiliteit en de welvaart in de Europese Unie. Juist steden zijn bij uitstek kwetsbaar voor veranderingen in het klimaat. 21 Europese steden worden intensief gecoacht.

Strategisch beleid

Hoe anticiperen steden op het optreden van extremen als overstromingen, droogte en hitte? Hoe gaan steden om met investeringen in grote infrastructurele ontwikkelingen? Is er sprake van een adequaat evacuatiebeleid? Dit soort zaken moet onderdeel worden van het strategisch beleid op stadsniveau.

EU-adaptatiestrategie

Het project brengt tevens de beschikbare kennis op klimaatgebied in kaart voor het Directoraat-Generaal Climate Action (DG Clima) van de Europese Unie. Ervaringen worden uitgewisseld en instrumenten worden ontwikkeld om hun adaptatie strategie vorm te geven. De Europese Unie gaat de in dit project verkregen inzichten uitwerken in een EU-adaptatiestrategie. ARCADIS geeft met dit project invulling aan haar Europese klimaatambities.

Reageer op dit artikel