nieuws

Van bejaardenhuis naar studentenhotel

Geen categorie

Het Haagse Van Limburg Stirumhuis, gelegen in de Stationsbuurt, gaat op de schop. In de toekomst zullen geen oudere gebruik meer maken van de locatie maar studenten. Het Haagse HVE architecten tekende in opdracht van City Living, voor het ontwerp.

Van bejaardenhuis naar studentenhotel

 

 

In het studentenhotel komen 306 kamers. Voorwaarde van City Living is wel het oude gebouw intact te laten. HVE architecten vervangt enkele bestaande gevels door nieuwe gevels. Van de overige gevels worden alleen de balkons en erkers vervangen door rode Franse balkons.

In het hotel kunnen zowel buitenlandse als Nederlandse studenten tijdelijk onderdak vinden. In de volledige ingerichte kamers hoeven de gasten alleen een paar persoonlijke spullen mee te nemen. Verder gaat het hotel onderdak bieden aan een fitnessruimte, een loungeruimte, een studiezaal en een koffiehoek op de begane grond.

In september 2013 moeten de eerste gasten in het hotel kunnen verblijven.

Reageer op dit artikel