nieuws

Start bouw Onze Droomschool in Dordrecht

Geen categorie

Vandaag is de officiele start van de bouw van Onze Droomschool in Dordrecht, een ontwerp van Mecanoo. Ook wordt de nieuwe naam van de school onthuld. De nieuwbouw van 5.322 m² brengt speciaal onderwijs, zorg en revalidatie bij elkaar.

Start bouw Onze Droomschool in Dordrecht

 

 

 

 

Mytylschool De Vlij, De Blije Gaarde school en de Dordtse Buitenschool werken in hun nieuwe onderkomen samen met zorgondersteuner Gemiva-SVG Groep en revalidatiecentrum Rijndam. Naast leslokalen komen er in het gebouw praktijkruimtes, een mediatheek, een lees-, reken- en techniekatelier, een sportzaal en een outdoor Cruijffcourt voor voetbal en basketbal.

Door het gebouw op te delen in een familie van bakstenen huisjes sluit het aan op de karakteristieke woningen met zadeldaken die grenzen aan de school. Het ‘Onderbouwhuis’, ‘Bovenbouwhuis’, ‘Sporthuis’ en ‘Kinderrevalidatiehuis’ zijn opgetrokken uit bruine, oranje en lichtgele baksteen waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn door de leerlingen. In hun ‘eigen huisje’ voelen de kinderen zich veilig en vertrouwd. Glazen, transparante zones met daarin de kantine, mediatheek, het leesatelier en overdekte speelplein verbinden de huisjes met elkaar.

Om de kinderen een warm en prettig thuis te geven heeft Mecanoo  alle wanden, vloeren en plafonds van de school gemaakt van hout. Dit zogenaamde kruislagenhout is niet alleen zeer duurzaam en CO2 neutraal, maar werkt ook vochtregulerend en heeft goede isolerende eigenschappen. Het interieur is geïntegreerd in het houten casco. Balies, trappen, leuningen, open- en dichte kasten, kozijnen en deuren zijn uitgevoerd in het massieve hout.

Reageer op dit artikel