nieuws

Parlementair onderzoek naar woningprijzen

Geen categorie

De Tweede Kamer heeft de Tijdelijke commissie Huizenprijzen ingesteld. Dat maakte Kamervoorzitter Gerdi Verbeet bekend. D66-Kamerlid Kees Verhoeven leidt het onderzoek. Volgens hem is de prijsvorming nu een ‘blackbox’, waardoor de woningmarkt een ‘ongrijpbare markt’ is.

Parlementair onderzoek naar woningprijzen

 

 

De commissie heeft de opdracht om een parlementair onderzoek in te stellen naar de kostenontwikkeling en prijsvorming op de woningmarkt. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe kosten en prijzen van huizen tot stand komen en wat de oorzaken zijn voor het (eventueel) uiteenlopen van kosten en prijzen. Het inzicht in de precieze factoren voor prijsvorming en kostenontwikkeling en de oorzaken daarvan, moet toekomstgerichte besluiten over eventuele hervormingen op de woningmarkt eenvoudiger maken.

Naar verwachting zal de commissie eind dit jaar haar eindrapport aanbieden aan de Kamer. Verhoeven (1976) heeft behalve de woningmarkt economische zaken, wegen, spoor en innovatie in zijn pakket. De onderzoekscommissie bestaat verder uit de Kamerleden Bas Jan van Bochove (CDA, ondervoorzitter), Johan Houwers (VVD), Ed Groot (PvdA) en Eric Lucassen (PVV).

Reageer op dit artikel