nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt hoofdtentoonstelling IABR 2012

Geen categorie

Kossmann.dejong heeft het ontwerp gemaakt voor de hoofdtentoonstelling van ‘Making City’. Dit centrale thema van de IABR in Rotterdam toont hoe de stad van morgen tot stand zou moeten komen en welke rol ontwerpers daarbij spelen.

Kossmann.dejong ontwerpt hoofdtentoonstelling IABR 2012

 

 

 

 

In de tentoonstelling van Kossmann.dejong wordt de stad niet als een probleem gepresenteerd, maar als een kans. Juist de stad kan een overtuigend antwoord bieden op de uitdagingen van de 21e eeuw. Maar dan moet de stad wel op een andere manier worden ontworpen en georganiseerd. 33 Projecten uit ruim dertig steden van over de hele wereld laten zien hoe dat kan.

 Kossmann.deJong IABR 2012 

Making City is van 20 april tot 12 augustus 2012 te zien in het Nederlands Architectuur instituut (NAi) in Rotterdam. Tijdens deze periode vinden in het NAi verschillende tentoonstellingen en debatten plaats. Daarnaast worden op locaties in de binnenstad van Rotterdam plannen voor de toekomst gepresenteerd. Het Schieblock vormt hier de spil met een programma van events, tentoonstellingen, pop-up stores en pocket parks. Verder presenteert de 5e IABR tentoonstellingen in Almere, São Paulo en Istanbul, een internationale conferentie, debatten en lezingen, publicaties en, samen met de VPRO, tv- en radioproducties.

Reageer op dit artikel