nieuws

Dutch Design Desk Europe van start

Geen categorie

Een nieuw initiatief ondersteunt de Nederlandse creatieve industrie bij het betreden van de Duitse en Belgische markt: Dutch Design Desk Europe.

Dutch Design Desk Europe van start

 

 

Dutch Design Fashion Architecture en de Provincie Limburg dragen elk 50.000 euro bij aan het project. Ook VIA2018, het bureau van de kandidatuur Maastricht Europese Culturele Hoofdstad 2018 en de BV Limburg zijn bij het project betrokken.

De desk richt zich in eerste instantie de vakgebieden design, architectuur en mode. Na verloop van tijd kunnen hierbij de vakgebieden gaming en (nieuwe) media toegevoegd worden. Samen vormen zij de top-sector ‘Creative Industry’ in het sectorenbeleid van de Nederlandse overheid.

Kernactiviteiten

  1. Het maken van grensoverschrijdende business matches (met Duitsland en België);
  2. Het opzetten en beheren van een kennisbank omtrent werken over de grens (gefocust op de creatieve industrie);
  3. Het organiseren en geven van presentaties ter bevordering van de dialoog en samenwerking over de grenzen van de buurlanden.

Op het gebied van matchmaking levert Dutch Design Desk Europe diensten, zoals het organiseren van workshops, netwerkevents, matchmakings, handelsmissies en beurspresentaties. Op het gebied van kennisverstrekking geeft Dutch Design Desk Europe strategisch en/of praktisch advies en marktscans op maat.

Reageer op dit artikel