nieuws

DBFMO en architectuur in de Kromhoutkazerne

Geen categorie

In het aprilnummer van de Architect wordt uitvoerig ingegaan op de Kromhout Kazerne in Utrecht. Het complex, dat ontworpen is door Meyer en Van Schooten Architecten, is het grootste DBFMO-huisvestingsproject dat tot op heden in Nederland is gerealiseerd. Centraal in dit artikel staat de vraag: wat is de invloed van deze nieuwe aanbestedingsvorm op architectuur?

DBFMO en architectuur in de Kromhoutkazerne
Meyer & Van Schooten; Komfort; Kromhout Kazerne Utrecht; Defensie

 

Naast de projectbespreking van vakredacteur Merel Pit, behandelt Harm Tilman het realisatieproces van de Kromhout Kazerne en de organisatie van het bouwtraject. Hij vraagt zich af of een architect in een DBFMO-project nog wel als onafhankelijke partij de belangen van de opdrachtgever kan vertegenwoordigen. Verder kijkt hij waar de kansen voor architecten liggen in dit samenwerkingsverband.

 

Reageer op dit artikel