nieuws

Bouw Anne Frankschool in Utrecht van start

Geen categorie

Vandaag is het startsein gegeven voor de bouw van de Anne Frankschool in Utrecht. Naast de openbare basisschool komen in de nieuwbouw van 2600 m² een sporthal, Saartje Kinderopvang en vroeg- en voorschoolse educatie Doenja. Eind 2012 nemen de 200 leerlingen hun intrek in het gebouw, ontworpen door Mecanoo architecten.

Bouw Anne Frankschool in Utrecht van start

 

Door de lange, lage gevel met veel glas oogt de school elegant en licht. Het overhangende dak in het ontwerp van Mecanoo zorgt ervoor dat direct zonlicht wordt geweerd zodat het gebouw niet onnodig opwarmt. De onder-, midden- en bovenbouw van de school zijn zo geschakeld dat ze de gymzaal aan het zicht van de voorbijganger onttrekken. Deze indeling creëert twee grote interne patio’s die voor het onderwijs gebruikt kunnen worden. Door de glazen gevels rondom de patio’s en aan de straatkant wordt het schoolgebouw overspoeld met daglicht.

Alle wanden, de verdiepingsvloer en meerdere plafonds worden gemaakt van hout. Dit zogenaamde kruislaaghout is zeer duurzaam, werkt vochtregulerend en heeft goede isolerende eigenschappen. Daarnaast geeft het de school een warme uitstraling. Natuurlijke ventilatie, goede akoestiek en veel ramen en daklichten voor een fris en licht onderwijsgebouw.

Reageer op dit artikel