nieuws

Agendatip: Rondleiding stadscentrum Nieuwegein

Geen categorie

Aorta organiseert op zaterdag 19 mei een rondleiding door het vernieuwde stadscentrum van Nieuwegein. Gids Martin de Jong toont de eerste projecten van de grootscheepse vernieuwing en renovatie waarbij onder meer Pi de Bruijn, Kim Herforth Nielen, Frits van Dongen en KCAP zijn betrokken.

Agendatip: Rondleiding stadscentrum Nieuwegein

 

De winkels en zes woontorens zijn van Pi de Bruijn (de Architekten Cie), het Stadshuis is een ontwerp van de Deense architect Kim Herforth Nielsen (3XN).

Op dit moment is de realisatie van een theater- en kunstcentrum door Frits van Dongen (de Architekten Cie) in volle gang. Het ontwerp van de ondergrondse parkeergarage is van KCAP. Geluids- en lichtkunstwerken vormen straks een belangrijk onderdeel van de parkeerervaring.

In 2013 volgen de nieuwe Markt en de renovatie van de Passage van Liesbeth van der Pol (Dok architecten).

De buitenruimte van het nieuwe stadscentrum is ontworpen door Bureau B+B. Zij kozen voor het concept ‘Blooming city’ en laten het stadshart weer bloeien met een bestratingspatroon en straatmeubilair in de vorm van takken en bloemen. De straten en pleinen zijn beplant met bloeiende bomen en bomen die in de herfst mooi kleuren. Ook de parkeergarage van het stadstheater wordt omheind door wanden van bamboe.

Rondleiding stadscentrum Nieuwegein

Zaterdag 19 mei 14.00 uur (duur: 1 ½ uur)
Entree restaurant Will’s, Poststede 1, Nieuwegein
€ 9,50 per persoon (€ 8,50 voor studenten, houders U-pas, 65+, CJP en Vrienden van Aorta).
Van tevoren reserveren is noodzakelijk. Inschrijven kan via aorta@aorta.nu, of telefonisch 030 232 1686 of aan de balie van Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht.

Reageer op dit artikel