nieuws

ABN Amro financiert bovenbouw Markthal

Geen categorie

ABN Amro Real Estate Finance financiert de bovenbouw van De Markthal in Rotterdam voor 85 miljoen euro. De totale investeringswaarde van het ontwerp van MVRDV Architecten bedraagt ongeveer 175 miljoen euro.

ABN Amro financiert bovenbouw Markthal

 

 

 

Het project in het Laurenskwartier in Rotterdam bestaat uit een vierlaagse ondergrondse parkeergarage met 1.200 parkeerplaatsen, 8.000 m2 winkel- en horecaruimte, een grote overdekte marktvloer en 226 appartementen, waarvan 124 koopappartementen. De parkeergarage is verkocht aan de gemeente Rotterdam. De winkels, horeca en marktvloer zijn verkocht aan Corio, 102 appartementen aan Vesteda. MVRDV Architecten maakte het ontwerp.

Met de investering van ABN Amro in de bovenbouw is het hele project nu gefinancierd. Hans Schröder, partner binnen Provast: ‘De onderbouw is deels gefinancierd met eigen middelen en wordt daarnaast in termijnen betaald door de gemeente Rotterdam.’ Het project De Markthal wordt opgeleverd in september 2014. Dan is er maar liefst vijf jaar aan het project gebouwd. ‘Die lange duur heeft te maken met de complexiteit van het geheel, vooral van de ondergrondse werkzaamheden. Het gaat tenslotte om vier ondergrondse lagen met een diepte van in totaal vijftien meter’, aldus Schröder.

Navraag bij Rotterdamse makelaars leert dat er voor de appartementen in de ‘schil’ van de markthal veel interesse bestaat. Peter Nederpelt, directeur van Ooms Makelaars: ‘Wij krijgen al maanden telefoontjes van geïnteresseerden die op de wachtlijst willen.’ Schröder beaamt de animo voor de appartementen: ‘De interesse is inderdaad enorm groot. Dit onderscheidende concept spreekt een hele brede groep mensen aan. Vooral mensen tussen de dertig en de veertig met een goede baan zijn enthousiast. Dat geldt zowel voor de huur- als de koopwoningen. De prijs per vierkante meter is nog niet bepaald. Wel dat de appartementen in 2013 in de verkoop gaan.’

Reageer op dit artikel