nieuws

Van Molensteen naar nieuwe mogelijkheden bestaande gebouwen

Geen categorie

Dit keer gaat ons jaarcongres op 9 mei over Architectuur en Onderwijs. Verschillende ontwerpkwesties rondom schoolgebouwen komen aan de orde. Na de lunch vinden parallelsessies plaats waarin diverse aspecten worden belicht. Zo spreekt Jan van Iersel over hoe de architect eerder aan tafel komt in het proces van scholenbouw.

Van Molensteen naar nieuwe mogelijkheden bestaande gebouwen

 

 

Jan van Iersel is behalve architect bij Broekbakema ook schooldirecteur. Hij zal in zijn workshop ingaan op de vraag hoe de architect eerder aan tafel komt. Vaak wordt al vroeg in het proces besloten dat een nieuwe onderwijsvisie niet mogelijk is in het huidige gebouw.

Volgens van Iersel ligt het antwoord in het begrijpen van de wensen van de leraren te begrijpen en deze serieus te nemen. Vervolgens moeten scholen worden geholpen bij de vertaling ervan naar mogelijkheden en door de tijd te nemen voor het proces.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele programma van ons jaarcongres? Kijk dan op onze eventwebsite voor meer informatie. Je kunt je daar ook meteen aanmelden. Het congres vindt plaats in de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Reageer op dit artikel