nieuws

Update: programma van Meet de Architect

Geen categorie

Op 17april vindt de tweede editie van Meet de Architect in Pakhuis de Zwijger plaats. Tijdens dit evenement brengen de redactie, architecten, constructeurs en andere professionals het aprilnummer tot leven, met presentaties van state of the art onderzoeken en ontwerpen, innovaties en producten.

Update: programma van Meet de Architect

 

 

 

Het programma van de avond begint al vorm te krijgen. In dit bericht wordt weer een extra tipje van de sluier opgelicht over wie er komen spreken, presenteren en debatteren. De avond begint om 19:30 en staat onder leiding van hoofdredacteur Harm Tilman.

De toekomst construeren

Thijs Huijsmans, constructief ontwerper bij DHV, houdt in ongeveer vijf minuten een pleidooi voor aanpasbare constructies. Volgens hem zijn deze een must in de toekomst, want ze zijn in staat te reageren op de dynamiek in de markt, nieuwe gebruikerswensen en technologische ontwikkelingen.

Maar dit vraagt wel een compleet andere manier van ontwerpen van architecten. Huijsmans gaat hierover in gesprek met twee jonge, ambitieuze architecten of zij dit zien zitten. 

Dit ontwerp van Zaha Hadid voor het Aquatics Olympisch zwemstadion in Londen is ontworpen voor enkele duizenden toeschouwers, maar het kan tijdens de Olympische Spelen worden uitgebreid naar enkele tienduizenden.

Architecten moeten voor investeren in de ‘Dark Matter’

Zijn ontwerpers nog van betekenis voor de ontwikkeling van steden op het moment dat opdrachtgevers afhaken? Het traditionele model waarbij de architect een opdracht krijgt toegewezen, is immers niet meer van toepassing nu de crisis op verschillende vlakken heeft toegeslagen. De bouw ligt op zijn gat.

Vakredacteur Merel Pit denkt echter dat wanneer architecten zich begeven in de ‘Dark Matter’ en langer betrokken blijven bij projecten, ze zeker wel iets kunnen betekenen voor de stad.


Merel Pit

Aanmelden?

Enthousiast geworden? Wil je deze avond absoluut niet missen? Meld je dan aan via www.meetdearchitect.nl/aanmelden. De avond is speciaal voor abonnees gratis en je mag een introducé mee nemen. Hopelijk zien we jullie 17 april!

Reageer op dit artikel