nieuws

Uitslag Eo Wijers-prijsvraag 2012

Geen categorie

Bureau Atelierbruut is met ‘Samen Pionieren’ de winnaar van de Eo Wijers-prijsvraag ‘Nieuwe energie voor de Veenkoloniën’. Tweede is Terra Incognita en WING. De derde plaats ging naar Posad Spatial Strategies, Machiel Bakx en Michiel Brouwer.

Uitslag Eo Wijers-prijsvraag 2012

 

 

Thema’s van de prijsvraag waren krimp, energietransitie en ruimtelijke kwaliteit in de Veenkoloniën. De 36 deelnemende teams stonden voor de opgave om het gebied, ondanks een krimpende bevolking, nieuwe economische en maatschappelijke perspectieven te bieden. Daarnaast bevatte de prijsvraag de opdracht om inwoners en maatschappelijke organisaties bij de voorstellen te betrekken en voorstellen te doen om draagvlak voor de veranderingen te creëren.

Samen Pionieren

Samen Pionieren, blinkt volgens de jury uit door ‘een uitstekende analyse en methode om diverse problemen te signaleren en in goede banen te gaan leiden. Het laat ook ruimte om andere initiatieven te absorberen’.

Reageer op dit artikel