nieuws

Tweede editie van Meet de Architect

Geen categorie

Op 17april vindt de tweede editie van Meet de Architect in Pakhuis de Zwijger plaats. Tijdens dit evenement brengen de redactie, architecten, constructeurs en andere professionals het aprilnummer tot leven, met presentaties van state of the art onderzoeken en ontwerpen, innovaties en producten.

Tweede editie van Meet de Architect

 

 

 

Het programma van de avond begint al vorm te krijgen. Vanaf nu zullen wij meer tipjes van de sluier oplichten en zal steeds duidelijker worden wie komen spreken, presenteren en debatteren. De avond begint om 19:30.

Musicerende architect

We beginnen en eindigen de avond met een optreden van architect Mathijs Cremers onder de naam yellowKEP. Hij is werkzaam als projectarchitect bij Bureau SLA en maakt tevens al jaren muziek.

Op zijn audioblog kun je alvast luisteren naar de liedjes die Mathijs maakt: “Hier verzamel ik mijn schetsen, zij aan zij met foto’s die ik maakte in het tijdsgewricht waarin ook het liedje ontstond. Ik verzamel het voor mezelf, maar meekijken en luisteren mag altijd.”

Mathijs Cremers 

Stand-up column

Voor het aprilnummer schreef Renze Evenhuis, architect bij Broekbakema een column, getiteld ‘Snel schakelen’. Hij komt langs om in een paar minuten toe te lichten hoe hij als jonge architect een enorme ontwikkeling heeft kunnen doormaken, ondanks – of misschien wel dankzij – de crisis.


Renze Evenhuis

Wint architectuur bij DBFMO-contractvormen?

Recent is de Kromhout Kazerne in Utrecht opgeleverd. Dit is het grootste project in Nederland dat in een DBFMO-constructie is gerealiseerd. Jeroen van Schooten, oprichter en directeur bij Meyer en Van Schooten Architecten, licht de opgave toe waarvoor hij stond en vertelt welke rol als architect hij heeft vervuld. Centraal staat de prikkelende vraag: wint architectuur bij DBFMO-contractvormen?

Twee van de kantoorgebouwen op de Kromhout Kazerne.  Fotograaf Jannes Linders

Aanmelden?

Enthousiast geworden? Wil je deze avond absoluut niet missen? Meld je dan aan via www.meetdearchitect.nl/aanmelden. De avond is speciaal voor abonnees gratis en je mag een introducé mee nemen. Hopelijk zien we jullie 17 april!

Reageer op dit artikel