nieuws

Transformatie kantoorgebouwen Alliander

Geen categorie

Samen met VolkerWessels Vastgoed heeft Rau de prijsvraag voor de transformatie van de bestaande kantoorgebouwen van netwerkbedrijf Alliander gewonnen. De vijf gebouwen worden uitgebreid en overkapt door een ‘klimaatkas’ met een zwevend dak. Het gebouwencomplex gaat zo voorzien in zijn energiebehoefte en levert daarnaast energie aan de omgeving.

Transformatie kantoorgebouwen Alliander

Het nieuwe complex wordt CO2-neutraal mede dankzij het atrium dat ontstaat door de overkapping. Deze verbindt de vijf panden met elkaar waardoor één efficiënt gebouw ontstaat. Zonnepanelen en het gebruik van grondwater zorgen voor de energiebehoefte. Afvalmateriaal wordt hergebruikt op het terrein. Nieuwe materialen zijn recyclebaar. Regenwater wordt door het dak opgevangen voor koeling en als spoelwater voor de toiletten.

Rau 

Het gebouwencomplex wordt ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken met in totaal ruim 850 flexibele werkplekken. De totale oppervlakte wordt 15.000m2.

Rau 

Reageer op dit artikel