nieuws

Studentenwoningen KCAP in Delft opgeleverd

Geen categorie

In Delft zijn 295 studenteneenheden aan het De Vries van Heijstplantsoen in de TU-wijk Noord opgeleverd. KCAP maakte in opdracht van studentenhuisvester DUWO een complex bestaande uit een u-vormige nieuwbouw van zes verdiepingen en een gerestaureerde monumentale villa. Het gebouw bevat 212 zelfstandige units en 15 gedeelde appartementen.

Studentenwoningen KCAP in Delft opgeleverd

 

 

 

Het ontwerp, van KCAP Architects&Planners past goed in de omgeving en ‘beweegt’ mee met de knik in de Michel de Ruyterweg. Het ontwerp is afgestemd op de bestaande bouw in de wijk, met de lange, slingervormige blokrandbebouwing.

Gevel

De gevel, met repeterende baksteen, heeft grote verticale ramen. De ruimte tussen de nieuwbouw en de villa heeft een intieme atmosfeer gekregen en vormt een sociale connectie. De betonnen inhammen in de hal lijken op leeuwenkoppen. Deze komen uit het gebouw voor Scheikundige Propedeuse, dat oorspronkelijk op deze locatie stond.

Reageer op dit artikel