nieuws

SPEE zet zich in voor muziekids

Geen categorie

SPEE architecten bedacht in opdracht van Stichting Muziekids een muziekstudio die speciaal is bedoeld voor jongeren die in het ziekenhuis moeten verblijven. De ‘kids’ kunnen zo dankzij de muziek even wegvluchten uit het ziekenhuisgevoel of gewoon relaxen.

SPEE zet zich in voor muziekids

 

 

Spee maakte een ontwerp voor een vrijstaand object dat in een open ruimte van een ziekenhuis wordt geplaatst. Het object heeft een witte, translucente, composietplaat met ingefreesde muziekteksten. Achter de wandbekleding komt een LED-verlichting die de afbeelding van de muzieknoten op het moment dat de muziekstudio in gebruik is oplichten met een oranje sfeervolle verlichting.De afgeronde hoeken zorgen voor een ‘vriendelijke’ uitstraling en maken de studio letselveilig. Door het volume alzijdig af te ronden (ook aan de onderzijde) komt het los van zijn ondergrond en lijkt de muziekstudio iets te zweven.

Gevelbekleding

De gevelbekleding wordt bewerkt met een freestechniek, waardoor de functie van de muziekstudio afleesbaar wordt op de wanden en het dak van de muziekstudio. Op het dak bevinden zich grote oranje lichtkoepels, zodat men van buitenaf via het atrium in de muziekdoos kan kijken en er op deze manier ook licht in de muziekdoos valt.

 Spee Muziekids

Interieur

De gehele binnenkant (wanden-vloeren en plafonds) wordt bekleed met gekleurd vilt, voorzien van gestanste motieven, die de muzikale sfeer benadrukken. Hiermee wordt een goede akoestiek en warme zachte aaibare sfeer bereikt. Ook de inrichting met gekleurde stoelen en eventueel een podium worden in vilt uitgevoerd. De oranje lichtkoepels die van buitenaf een oranje gloed aan licht in de muziekstudio brengen worden aangevuld met een grid aan oranje spots.

Nieuwe energie

De oranje sfeervolle kleur zorgt ervoor dat de kinderen nieuwe energie krijgen en stimuleert de muziek activiteiten. Alle voorgestelde materialen zijn goed te reinigen, kindvriendelijk en demontabel zodat de muziekstudio ook verplaatst kan worden.

De Muziekids Muziekstudio is bedoeld voor jeugdige patiënten van 6 tot 18 jaar waar zij 7 dagen per week terecht kunnen om muziek te maken onder begeleiding van een professionele muzikant.

Reageer op dit artikel