nieuws

Nominaties BNA Gebouw v.h. Jaar 2012: Regio Noord

Geen categorie

De genomineerden voor de BNA Gebouw van het Jaar 2012-verkiezing zijn bekend. Voor de regio Noord strijden het Laboratorium voor Infectieziekten door De Zwarte Hond en het Provinciehuis Friesland door Soeters Van Eldonk architecten tegen elkaar voor de selectie op 12 april.

Nominaties BNA Gebouw v.h. Jaar 2012: Regio Noord

 

 

 

Eervolle vermeldingen

Behalve de genomineerden zijn ook drie eervolle vermeldingen toegekend aan:
Jongerenhuisvesting aan de Eendrachtskade in Groningen (WALarchitecten, Groningen), Pakhuis Hartelust in Leeuwarden (Jelle de Jong Architekten, Lemmer) en het Populieren tuinhuisje in Groningen (Onix Architecten).

 Infectieziekten_De Zwarte Hond Laboratorium voor Infectieziekten, Groningen door De Zwarte Hond uit Groningen. Foto Gerard van Beek

Bekendmaking in Drents Museum

De jury kiest uit de nominaties, het Laboratorium voor Infectieziekten (De Zwarte Hond, Groningen) en het Provinciehuis Friesland (Soeters Van Eldonk, Amsterdam) een regionale winnaar. Deze wordt op 12 april bekend gemaakt in het Drents Museum in Assen.

Lezing

Voorafgaand aan de bekendmaking praten de opdrachtgever van de nieuwbouw van het Drents Museum en de gebruiker over de ontwerpopgave en goed opdrachtgeverschap. Erick van Egeraat licht hierna in een lezing de achtergronden en ideeën van zijn ontwerp toe.

Beide nominaties dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee aar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012, die op 16 mei in Amsterdam wordt uitgereikt. Daarnaast kan iedereen stemmen voor de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel