nieuws

Namaak ontwerpwedstrijd dupeert architecten

Geen categorie

Een oplichter heeft een internationale ontwerpwedstrijd uitgeschreven uit naam van de Amerikaanse ontwerper David Greenberg en televisiezenders BBC en National Geographic. Deelnemers hebben een hoop tijd en geld verspild.

Namaak ontwerpwedstrijd dupeert architecten

 

 

 

De oplichter maakt gebruik van de naam en logo’s van de Amerikaanse ontwerper David Greenberg, die tien jaar geleden een boomhut-competitie organiseerde. Met de huidige wedstrijd, die 12.000 dollar aan prijzen belooft en 70 dollar inschrijfgeld kost, heeft Greenberg echter niets van doen. Ook de BBC en National Geographic hebben nog nooit van de wedstrijd gehoord.

Niet de eerste keer

Greenberg vertelde de Engelse site bdonline dat nep-varianten van zijn wedstrijd door de jaren heen meerdere malen zijn opgedoken. Hij is van plan de Amerikaanse politie te vragen om Interpol hierbij te betrekken.

Reageer op dit artikel