nieuws

Museum Mediadrome wil naar Utrecht

Geen categorie

Museum Mediadrome uit het Gelderse Dieren wil uitgroeien tot een nationaal attractiepark. Het museum, dat een collectie van televisie- en toneelattributen beheert, is in gesprek met de gemeente Utrecht over vestiging in de wijk Leidsche Rijn.

 

Dat zei vrijdag Mediadromedirecteur Paul van den Heuvel, die samen met de gemeente al verschillende locaties bekeken heeft, zoals de Jaarbeurs en winkelcentrum Hoog Catharijne. Mediadrome bezit duizenden rekwisieten, die mensen van tv kennen. Van de bril van Ti Ta Tovenaar en het pak van Swiebertje tot aan de poppen van de Fabeltjeskrant.

Van den Heuvel wil in Utrecht van het museum ,,een overdekt pretpark op het gebied van televisie, film, games en musical” maken. Leidsche Rijn heeft zijn voorkeur omdat het goed bereikbaar is en daar snel kan worden gebouwd.

Het museum heeft eerder locaties in Zutphen, Deventer en Hilversum bekeken. In die laatste gemeente bleek vestiging op het Media Park niet haalbaar.

Reageer op dit artikel